Tarkett Acczent - 19 dB ljuddämpning, slitstyrka och lösläggningsbarhet i en och samma kollektion

Acczent är en kollektion av heterogena plastgolv som Tarkett speciellt har tagit fram för utrymmen som utsätts för extra hårt slitage i till exempel förskolor och skolor, sjukvård och äldrevård, kontor, butiker eller hotell och restauranger. Ytan är förstärkt med Topclean XP Pur, vilket gör att golvet varken behöver vaxas eller poleras.

Kollektionen finns i 36 olika färger och fem mönstergrupper: olika trämönster, det diskreta ton-i-ton-mönstret Stone, det enfärgade mönstret Uni i starka, klara färger, det linneinspirerade Tissé och Coco Sisal som för tankarna till sisalmattor.

Acczent finns i tre olika utföranden med olika egenskaper: Acoustic, Compact och Loose Lay.

Dämpa ljudnivån med Acczent Acoustic

Ljudnivån i förskole- och skolmiljö är ofta ett problem för både barn och vuxna, men med rätt golv kan ljudnivån sänkas och arbetsmiljön bli mer behaglig för alla. Acczent Acoustic kombinerar 19 dB stegljuddämpning med hög slitstyrka samt enkel skötsel och finns i hela 36 färger.

Slitstarkt och tåligt med Acczent Compact

Acczent Compact är extra motståndskraftigt tack vare sitt 0,8 mm tjocka slitskikt som skyddar mot intrycksmärken och övrigt slitage. Golvet passar extra bra i utrymmen som till exempel skolor, sjukvård, kontor och butiksmiljöer. Acczent Compact finns i 19 färger.

Lösläggningsbart med Acczent Loose Lay

Acczent Loose Lay har samma slitstarka konstruktion som Acczent Compact men med polyesterbaksida som gör att golvet kan läggas löst. Det gör att läggningen går snabbt och att golvet smidigt kan bytas ut i framtiden. Acczent Loose Lay kan även läggas på betong med en relativ luftfuktighet (RF) ända upp till 95 procent och finns i 5 färger.