Sänk volymen med Sarlon Acoustic - Ny akustisk projektvinyl från Forbo Flooring

Nu lanserar Forbo Flooring en ny kollektion akustikgolv, bestående av hela 11 olika mönster och i mängder av färger. Med stegljudsdämpning på 15, 17 eller 19 dB finns ett golv för varje behov!

Sarlon passar lika bra inom vården som på kontor, i skolor och inom barnomsorgen. I skolor skapar god akustisk prestanda en tyst atmosfär som främjar barnens inlärning. I kontorsmiljöer minskas stress och trötthet, och på sjukhus och äldreboenden hjälper en lugnare omgivning människor att återhämta sig.

Prestanda

Det bästa sättet att dämpa ljudet är vid källan och därför är akustiska golv en viktig faktor för att minska buller i byggnader. Golvbeläggningarna i Forbos akustiska projektvinylserie är framtagna och testade för att maximera stegljudsdämpningen samt uppfylla kraven för kommersiella ytor med intensiv gångtrafik. Beroende på installationsplats är intrycksbeständigheten av avgörande betydelse vid val av akustisk produkt, där högre ljuddämpning samtidigt medför lägre beständighet mot intryck. Den kombinerade produktstrukturen och PUR-lacken gör golven mycket tåliga mot trafik, och får dem att se nylagda ut år efter år.

Valfrihet

Inom Sarlonserien finns tre nivåer av stegljudsdämpning - underkollektionerna Canyon och Pepper på 15 dB, Nuance, Linen och Wood på 17 dB och XL modern, Concrete, Cristal, Uni, Code Zero och Topography på 19 dB. Exempelvis färgglada Uni och Code Zero i klara välmatchade färger som går utmärkt att kombinera, Concrete med utseendet (men inte känslan) av betong och den annorlunda svart-vita Topography som inspirerats av typografiska kartor.