Den nya generationen linoleum är här - Forbo Flooring presenterar marknadens bredaste linoleumkollektion på Stockholm Furniture Fair

Med totalt 269 olika utföranden lanserar nu Forbo Flooring sin splitternya linoleumkollektion. Den blir marknadens i särklass bredaste, med mängder av spännande variationsmöjligheter för alla inredare och färgsättare. – Det är en inspirerande mix. Helt nya mönster blandas med twistade klassiker och folkkära favoriter. Här finns utan tvekan något för alla, säger Ola Wiklund, produktchef på Forbo Flooring.

Den 5 februari, under Möbelmässan i Stockholm, passar Forbo Flooring på att lansera sin nya kollektion ”Den nya generationen linoleum”.
– Arbetet med att ta fram den nya kollektionen har tagit drygt två år och de nya produkterna har utvecklats i samarbete med 150 arkitektbyråer runt om i Europa. Resultatet är en extrem bredd och designfrihet, inklusive mängder av stilrena alternativ som står helt på egna ben. En personlig favorit är nya ”Concrete” som förenar den moderna betong-looken med linoleums alla fördelar. Bekvämt att gå på och, som all linoleum, både miljövänligt och lätt att rengöra, säger Ola Wiklund.

Total designfrihet

För att göra det så enkelt som möjligt att hitta sina favoritkombinationer har de nya produkterna delats upp i fyra huvudgrupper. Marbled bjuder på marmormönster med varierande intensitet och kontrast medan Solid för tankarna till klassisk originallinolium. Djärva uttryck och diskreta spräckliga mönster hittas i Patterned, och med Linear hyllas 1950-talets historiska linjära mönster – uppdaterade till 2000-talets färgspektrum.

Rengöring på nolltid

På ämnet rengöring introduceras nu även företagets evolutionerande ytskikt på samtliga produkter i kollektionen. ”TopShield 2” minimerar risken för permanenta fläckar och gör produkterna direkt jämförbara med marknadens främsta plastgolv. Ytbehandlingen är transparent för bästa färgåtergivning och utvecklad för att både stöta bort smuts och stå emot hårt slitage. Detta gör produkterna mer hållbara än någonsin och med rätt skötsel kan linoleum från Forbo Flooring ligga i 25–30 år utan problem.

”Den nya generationen linoleum” finns i rullvara, som plattor och i ljuddämpande akustikutförande. 140 smakprov visas upp under Stockholm Furniture Fair som pågår 5–9 februari på Stockholmsmässan. Varmt välkommen till Forbo Floorings monter (A39:36).

För ytterligare information om nya kollektionen, vänligen kontakta Ola Wiklund.

Mail: ola.wiklund@forbo.com Tel: 031-89 20 95