Tessera – The Nordic selection. Valda godbitar i textila plattor från Forbo Flooring

Forbo Flooring presenterar ett fräscht urval av öglade textila plattor för offentlig miljö. Tessera – The Nordic selection är genvägen till ett golv med god komfort i offentlig miljö och en nordisk kulörpalett. Den är ett erbjudande med attraktiva textilplattor samlade i en kollektionsbok med inspirationsbilder.

Med 22 olika kulörer och 4 olika kvaliteter blir detta ett snyggt val när man snabbt skall ha tillgång till en bra textil platta för t ex kontorsmiljö. Fördelen med denna kollektion är att flertalet av baskulörerna lagerhålls i Sverige vilket säkrar ett bra val med snabba leveranstider, säger Ingemar Jensen, produktchef på Forbo Flooring.

Kollektionsboken samlar ihop 4 olika nivåer av komfort genom olika kvaliteter på textilplattorna. Först ut är Tessera Basis, som är en tålig basplatta med en mjuk melering och återfinns i 5 baskulörer och 1 accentkulör.

Därefter kommer Tessera Apex som är en tålig slitvarg med genomfärgat garn. Apex är en kvalitetsplatta i 10 nyanser som lämpar sig mycket väl i t ex kontorsmiljö och konferensmiljöer. "Nytt för denna serie är att vi har adderat till 6 kulörer som är framtagna unikt för Norden. Förutom nyheter i svart och gråskalan finns det spännande bruna och beiga kulörer som är snygga att kombinera ihop. Det är ju en av fördelarna med plattformatet att man på ett enkelt sätt kombinera ihop olika kulörer." säger Ingemar Jensen. Till detta finns även 2 spännande accentkulörer.

Tessera Format, som också återfinns i Tessera - The Nordic selection, är en platta med liv och struktur som likväl uppfattas som ett enhetligt golv. Här finns en tålig platta som trots sitt förlåtande mönster upplevs som diskret. Sist men inte minst ingår Tessera Helix. Enkvalitet med generös lugg och tydlig mönstring samt öglor i olika höjd för att skapa djup i mönstret. Helix har dessutom metalliska trådar som ger en fräck dekoreffekt.

För mer information kontakta:
Ingemar Jensen, Produktchef
ingemar.jensen@forbo.com  0705-112113